Over mij

Iets over mezelf

Praktijk Manava is ontstaan uit een holistische visie op gezondheid en betrokkenheid en zorg bij de mens.

Voor ik mijn praktijk begon heb ik in de zorg gewerkt. Hier kwam ik cliënten tegen met diverse ziektes, aandoeningen en problemen.

Symptoombestrijding
Wat me in de loop der tijd steeds vaker opviel was is hoe gemakkelijk er medicatie voorgeschreven werd als symptoombestrijding. Medicatie werd wel uitgeschreven, terwijl er in mijn ogen weinig tot niét gekeken werd naar de oorzaak van de klachten en het voedingspatroon van de cliënt.
Kijken vanuit een holistische visie kwam te weinig aan bod.

Het is ondertussen allang bekend dat bepaalde klachten of aandoeningen zouden kunnen verminderen of zelfs kunnen verdwijnen door het voedingspatroon aan te passen. En dat er aan een lichamelijke klacht veelal een psychische klacht ten grondslag ligt.

Bewerkt voedsel
Tegenwoordig is veel van ons eten bewerkt. Alles wat in kant en klare zakjes, pakjes, enz. zit is bewerkt voedsel waar veel schadelijke stoffen in zitten. Langdurige inname van deze schadelijke stoffen kunnen (soms vage) gezondheidsklachten veroorzaken. Doordat het lichaam constant bezig is om deze stoffen uit je lichaam te halen, wordt het immuunsysteem ondermijnd en ben je vatbaarder voor virussen en ziekten. Ook het belang van zuivere, natuurlijke voedingssupplementen om je gezondheid te ondersteunen komt weinig aan bod in de behandeling van cliënten.

Overbruggen
Tijdens mijn werk begon het idee om zorg te geven op een andere manier steeds meer te groeien. Een mens bestaat uit zoveel meer dan alleen zijn/haar gezondheid of juist het ontbreken ervan. Kijken naar álle aspecten en vanuit daar gaan behandelen is de visie die ik uitdraag in mijn praktijk.
Met mijn praktijk wil ik een brug zijn tussen reguliere zorg en alternatieve zorg. In mijn ogen sluit het een de ander namelijk niet uit en denk ik dat deze werelden veel meer samen kunnen werken.